Dansa dig i toppform

Få saker är så medryckande som musik. Vackra tongångar och härliga rytmer får det att börja rycka i armar och ben nästan med automatik. När favoritlåten plötsligt hörs någonstans kan det nästan vara svårt att låta bli att börja dansa, även om det är i shoppinggallerian eller på tåget.

Att dansa är inte bara roligt, det är dessutom ett fantastiskt sätt att träna och få motion på. Du kan gå på en regelrätt kurs eller dansa hemma i vardagsrummet. Det spelar ingen roll var du befinner dig så länge du får fart på kroppen och pulsen. Läs vidare för hur du kan göra dansen till en del av ditt nya, mer hälsosamma liv.

Välj stil och musik som passar just dig

Som med alla former av träning är det viktigt att du tycker att det är kul och inspirerande att fortsätta. Just motivationen är det som får dina ambitioner att bära eller brista, och här är musiken en skänk från ovan. Är du ett fan av latin kan en kurs i salsa eller flamenco vara perfekt för dig medan du som gillar klassisk musik kan ta balettlektioner för vuxna. Zumba är ett annat kul alternativ där du lär dig massor av korta koreografier till olika sorters populärmusik, och det finns lektioner i form av videor på YouTube till regelrätta gymklasser.

Skapa en bra rutin

För att du ska kunna hålla dig i form med dans är det också viktigt att du tränar regelbundet. Börja dagen med en kvarts dans och ta ytterligare en kvart innan middagen. Skapa en bra spellista som varar i en halvtimme eller längre och dansa barfota för hjärtats lust. Har du ett mycket stillasittande jobb? Sätt på hörlurarna en gång i timmen och gå loss i några minuter. Välj helt efter din personliga smak! Bugga till Elvis Presley eller headbanga till Rammstein – så länge du dansar får du upp förbränningen och tränar kroppen.