Lyckas med demo-skivan

Drömmer du om att bli musikartist? Är du duktig på att sjunga och/eller att skriva låtar? Då kan det vara smart att spela in en riktig demo som du sedan kan använda för att få skivbolagen att upptäcka dig och lyckas med musikkarriären.

Elegant,Woman,Singing,In,Colourful,Smoke,,Close,UpDet finns många anledningar till att kontakta ett riktigt produktionsbolag om du vill göra en demo, exempelvis:

  • Få ett perfekt ljud
  • Ha material som du kan använda till marknadsföring
  • Lära dig inspelningsprocessen
  • Visa att du menar allvar

Genom att satsa på professionell ljudproduktion Stockholm får du den professionalism och kvalitet du är ute efter, och det är ett beslut du inte kommer ångra. Läs vidare för några ytterligare tips om hur du kan lyckas med din musik.

Hitta din unika röst

Som du säkert redan vet finns det massor med aspirerande artister som alla vill slå igenom. Konkurrensen är hård och det gäller att ligga i. Det kan vara lätt att falla för frestelsen att försöka låta ”rätt” och följa olika trender, men sanningen är att de flesta skivbolag är ute efter nya, fräscha idéer.

Det kostar lite extra att spela in en riktig demo men det är värt vartenda öre, och sedan finns det många sätt att marknadsföra dig på billigt via sociala medier, bloggar och att knyta kontakter. Du kan också försöka komma med på musikevenemang eller varför inte hålla en egen liten konsert i vardagsrummet som du sänder live över nätet? Se dock alltid till att du ordnar med upphovsrätten till din musik för att skydda den från stölder och plagiat.

Många försöker också komma in i musikbranschen via populära talangtävlingar som sänds på TV. Namn som Zara Larsson och Tusse slog igenom vid sådana tävlingar i Sverige, och på den internationella marknaden hittar du exempelvis Kelly Clarkson och Jennifer Hudson. Medan de här tävlingarna säkert kan vara en väg in är de dock mer fokuserade på popmusik, vilket inte nödvändigtvis är din stil. Som artist är det viktigt att du får behålla din personliga röst och uttrycksform, och just därför kan en egen demo ge dig friheten att visa vem du verkligen är.